Infektionskontroll: förflyttningslakan och selar för engångsbruk

Infektionskontroll: förflyttningslakan och selar för engångsbruk

I  situationer där risken för spridning av infektioner är hög (infektionskontroll), rekommenderas användning av personliga förflyttningsprodukter för patienterna. Vi har länge erbjudit engångsselar och förflyttningslakan i USA, både för engångsbruk och flergångsanvändning (patientspecifik). I det akuta skedet med den globala pandemin Coronaviruset (COVID-19) fick vi flertalet förfrågningar om att erbjuda de här produkterna även på den svenska marknaden. Tillsammans med skyddskläder, som heltäckande förkläden och visir, utgör engångsförflyttningslakan ett komplement för läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och andra som arbetar inom vården. Produkterna finns för omgående leverans. Vårdhem, sjukhus och äldreboenden kan använda dessa produkter för att minska arbetsbelastningen i vårdsituationer där stor risk för smitta råder. Produkterna är väldigt säkra och komfortabla att använda för patienten och vårdgivaren.

Infektionskontroll: Engångsselar
General Positioning Sling kan, som namnet hänvisar till, användas för de flesta patienter i alla slags situationer, även för att lyfta från golvet, tack vare det integrerade huvudstödet. Formen och utformningen av lyftselen tillåter personen att befinna sig i ett halvliggande läge, vilket gör att en person med andningsproblem kan placeras i en lätt lutad vinkel med bra stöd för ryggstödet och huvudet. Våra selar är alla packade var och en för sig, för att ytterligare förbättra hygienen.

– Finns som engångsprodukt och flergångsprodukt
– Fungerar med alla lyftar på marknaden
– Komfortabel

Klicka här för att läsa mer i produktbladet.

Infektionskontroll: Förflyttningslakan
Förflyttningslakan gör det möjligt för vårdgivare att överföra en patient med liten ansträngning och utan att någon lyft krävs, vilket minskar den fysiska ansträngningen för vårdgivare samt risken för skador. Förflyttningslakanen reducerar friktionen under användaren och därför är de idealiska för liggande överföringar samt för att placera i en säng, till exempel när man vrider eller flyttar en patient till ett högre läge i sängen.

– Finns som engångsprodukt och flergångsprodukt
– Förebygger infektioner
– Minskar onödiga lyft

Klicka här för att läsa mer i produktbladet.

Meet the humans of human care.

Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall haft en. Men jag slår inte av på takten. Jag hänger med. Även om vissa saker inte är så enkla längre. Små saker och en del stora saker. Mitt utseende spelar roll, jag är fortfarande fåfäng. Jag är fortfarande lycklig. Jag vet att jag behöver hjälp, till och med ganska mycket hjälp. Det gör mig inget, bara det fungerar. Det är var det är.